Categories
Books

Knjige / Books

Goodreads: Kako smo rešili gozd by Jezernik Markopublishwall_1493657802_6107470

Naročila: Izvode ekološkega trilerja za “osebno uporabo” lahko naročite v MJ Online Gallery in vam jih pošljemo po pošti. Cena izvoda skupaj z “Navodili ta starše” je 12 ‎ + Poštnina.

Mail: galerija.jezernik@gmail.com

Odločitev je padla včeraj. Ekološki triler za otroke od 1,5 do 40 let z naslovom “Kako smo rešili gozd” potrebuje Priročnik za starše. Vam pojasnim zakaj?

Verjetno bo prebiranje ekološkega trilerja pri otrocih, do določene starostne dobe, potekalo za starše neobremenjujoče in lahkotno, v obliki pojasnjevanja ilustracij in zgodbe same. Pri nekoliko starejših otrocih pa se zna zgoditi, da bodo prišla na vrsto tudi vprašanja o vsebini posameznih PS-ov in njihovem pomenu. Tukaj lahko razlaganje postane komplicirano in težavno, predvsem takrat, ko bodo pri določeni starostni dobi, otroci pričeli vam razlagati in pojasnjevati vsebino PS-ov. Poglejmo si primer enega od njih!

P.S.1: Švica – CERN: Higgsov delec je vedno bolj del stvarnosti. Higgsov bozon, božji delec ali samo  trhla teorija astrofizikov in mojstrov teoretične fizike?

Morda pa vam bo takrat prišel prav ta priročnik, s kratkimi pojasnili posameznih pojmov in predstavitvijo oseb, ki se omenjajo v PS-ih. Ne bom trdil, da si boste s tem priročnikom zagotovili željeno in pričakovano avtoriteto, zagotavljam pa vam, da se boste lahko vsaj približno enakopravno branili in argumentirali v primeru mnenjskih razhajanj. Uporabite tudi vi internet in ne izgubljajte bitke na domačem terenu!

Za moralno podporo pa mogoče ta zapis iz moje Morfologije Misli:

Nikoli ni prepozno začeti znova, le da je vsak začetek zaradi bremena let težji.

Težavnost začetka je obratnosorazmerna s stopnjo volje posameznika.

Ob prebiranju vsebine trilerja, želim vašim otrokom in vam veliko zabave.

Odlomek iz knjige:

…Prebivalci gozda,skozi katerega je tekel potok, ki se je zlival v majhno jezero, so bili škratje. Bili so posebna vrsta škratov, ki je živela v sožitju z naravo, jo čuvala in skrbela za vse živali, ki so na tem področju imele svoje prebivališče…

P.S.: Kadar se škratje pojavljajo na isti sliki dvakrat ali večkrat, je to posledica njihove neverjetne hitrosti …

+ Priročnik za starše z navodili in pojasnili za razlago PS-ov s področja kvantne fizike…

 

 

By Marko Jezernik

I'm running Online Art Gallery presenting my artworks / paintings, fused glass, art furniture, catalogues and books.. / Aditional activities: Art Promotion & Consulting, Mentorship, Webpage administration&editing...
Biodiversity - Owner & Editor https://mjbiodiversity.wordpress.com/
Geopolitics ABC - Owner & Editor https://geopoliticsabc.wordpress.com/
Choir Georgios Piran - Markoting&PR /singer in choir/ https://choirgeorgiospiran.wordpress.com/news/

Leave a comment